Goede praktijken voor het beheer

Foto close up van green en holeEr zijn diverse methoden, praktijken, werkwijzen en benaderingen om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen vergaand te reduceren. Op veel sportvelden en golfbanen worden ze al toegepast. We noemen dit de “good practices”. Good practices dragen bij aan een gezonder en duurzaam beheer. Door de verschillen die er zijn per sportterrein kan een good practice goed werken in de ene situatie terwijl in een andere situatie een andere good practice beter past. Beheerders van sportterreinen moeten in elk geval de good practices kennen en de beste opties kiezen.

Er zijn ook methoden, praktijken, werkwijzen en benaderingen die altijd geldig zijn. Dit zijn de “best practices”. Best practices zijn de randvoorwaarden voor een goed beheer dat zich richt op uitfasering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Hebt u een voorstel voor een good practice? Dan kunt u deze hier voorstellen. Een expertpanel beoordeeld het voorstel en gaat na of er sprake is van een good practice of een best practice.

Hier zijn de uitgangspunten voor de erkenning van practices beschreven

Leden expertpanel

Dit zijn de leden van het expertpanel

MondfransJan van Mondfrans
Lees meer
Ernst BosErnst Bos
Lees meer
maurice eversMaurice Evers
Lees meer
niels dokkuma 01Niels Dokkuma
Lees meer
jan hekmanJan Hekman
Lees meer
corne kempenaarCorne Kempenaar
Lees meer
NOC NSF
logo bsnc
golfalliantie
logo cumela
logo vsg
VHG
logo ienm
© 2018 Innovatienetwerk Greendeal Sportvelden. All Rights Reserved. Realisatie: DE ONLINE ZAAK