beheer-sportgras.jpg

Kunstgras

Samen met deelnemers van het Innovatienetwerk gaan we de beste praktijken voor grasbeheer ontwikkelen. Over een tijdje kunt u hier per doelgroep snel deze praktijken opzoeken

natuurgras.jpg

Natuurgras

Ook willen we u via deze website op de hoogte houden van lopende onderzoeken en innovaties voor het beheer van sportvelden

gravel.jpg

Gravel

Om dat te kunnen doen zijn we op zoek naar uw input. Alleen daarmee kunnen we gezamenlijk stappen maken.

Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden

De Green Deal Sportvelden richt zich op het uitfaseren van gewasbeschermingsmiddelen bij het beheer van sportgras velden en golfbanen. Om dat te bereiken is het nodig om nieuwe methoden en instrumenten te ontwikkelen. Er is dus behoefte aan innovatie. Maar in de huidige praktijk worden al werkwijzen toegepast waarmee het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen vergaand is terug te dringen en soms zelf is te voorkomen. Zulke werkwijzen moeten geïnventariseerd worden en het gebruik er van moet gestimuleerd worden.

Het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden heeft als doel om innovatie te stimuleren en goede werkwijzen voor het beheer van sportgras vast te stellen. Het Innovatienetwerk is ook het platform voor alle geïnteresseerden om betrokken te zijn bij de Green Deal en bij te dragen aan de doelen die zijn gesteld.

Door de Green Deal Sportvelden is onderzocht waarom het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen nu nog niet is te voorkomen. Klik hier voor de probleemanalyse.

Meld je snel aan als partner in de Green Deal. Praat mee over oplossingen, innovatie en best practices.

NOC NSF
logo bsnc
golfalliantie
logo cumela
logo vsg
VHG
logo ienm
© 2018 Innovatienetwerk Greendeal Sportvelden. All Rights Reserved. Realisatie: DE ONLINE ZAAK